4 september 2013

Roms flygplats till Rom

Roms flygplats till Rom, här hittar ni tips!

Roms flygplats ligger cirka 35 kilometer utanför stadens centrum och har ungefär 37 miljoner passagerare per år. Flygplatsen har 4 terminaler där terminal 1, 2 och 3 ligger tillsammans medans terminal 5 ligger en bit längre bort.

Då terminalerna ligger så nära varandra gäller samma transportsätt för alla terminaler. Jag delar därför inte upp terminal för terminal.

Min rekommendation är att boka en Shuttlebuss med till exempel Hoppa. Det är väldigt bekvämt och tar er från flygplatsen hela vägen till hotellet. Ni behöver alltså inte gå massa med väskor och försöka leta upp ert boende. 

Tåg
Tågstationen på Roms flygplats finns i närheten av Parkering D, rakt över vägen från terminal 3.

Leonardo Express går non-stop från flygplatsen till Rom Termini i stadens centrum. Där är det sedan lätt att åka vidare med tunnelbanan.

Tåget lämnar flygplatsen en gång i halvtimmen från klockan 06.36 till klockan 23.35. Från Rom Termini går tåget också en gång i halvtimmen från klockan 05.52 till klockan 22.52.

En biljett kostar 14 Euro enkel resa och resan tar ungefär 30 minuter.

Metropolitan linje FR1 går från flygplatsen till Orte via en mängd stopp. Man kan byta till Roms tunnelbanesystem på Ostinense eller till spårvagnen på Trastevere. Det går som mest var 15 minut och lite mer sällan tidiga mornar och sena kvällar. På söndagar går det en gång i halvtimmen. Detta tåg kostar 8 Euro.

Buss
Terravision har en non-stop buss från flygplatsen till Termini Station i central Rom där det är lätt att åka vidare med tunnelbana, spårvagn och buss till resten av Rom. Resan tar cirka 55 minuter och kostar 6 euro enkel resa.

Sit bus shuttle kör mellan flygplatsen och Termini station och Vatikanen. På Termini station är det lätt att ta sig vidare med tunnelbana, spårvagn eller buss till alla delar av Rom.

Bussen går måndag-söndag och tar ungefär 55 minuter. Biljetter kan man köpa online eller direkt på bussen. Nedan hittar ni en länk till deras hemsida.

Sit bus shuttle

T.A.M. Srl har en buss som kör mellan flygplatsen och Ostiense Station i Rom. På Ostiense station kan man byta till tunnelbana för att nå stora delar av Rom.

Bussen går måndag-söndag och tar ungefär 45 minuter. Biljetter kan man köpa direkt på bussen.

Atral-Schiaffini kör mellan flygplatsen och Termini station där det är lätta att åka vidare med tunnelbana, spårvagn eller bussar.

Bussen går måndag-söndag Biljetter kan man köpa online, på bussen eller i biljettkassan på terminal 3.

Shuttlebuss
Man kan boka så kallad shuttlebuss som innebär att man köper en plats i en minibuss. Sedan blir man körd till önskad adress. Till exempel Hoppa erbjuder denna tjänst.

Taxi
Det finns taxi utanför alla terminaler. Det finns bestämda fasta priser till och från en del ställena i Rom, dessa priser styrs av Roms stadsråd. Till andra destinationer används taxameter. När det gäller de fasta priserna är bagage inkluderat. Åker man på taxameter tillkommer avgift för bagage. Priserna gäller upp till 4 personer.

Flygplatsen till Ostiense station - 45 euro
Flygplatsen till Aurelian Walls - 48 euro
Flygplatsen till Tiburtina station - 55 euro
Flygplatsen till Civitavecchia harbor - 120 euro
Flygplatsen till Magliana Castle - 30 euro
Flygplatsen till New Rome Fair - 25 euro
Flygplatsen till Ciampino flygplats - 50 euro

Hyrbil
För bästa pris kolla med Holiday Autos som söker bland alla världens stora hyrbilsföretag.

Det finns en del olika företag som hyr ut bilar på flygplatsen. Bland annat Budget, Avis, Hertz, sixt och Europcar.

Det finns en gångväg från terminalerna till uthyrningsparkeringen. Följ skyltarna på terminalerna för att hitta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar