15 augusti 2013

Wiens flygplats till Wien

Till och från Wiens flygplats, här hittar ni tips!

Wiens internationella flygplats är Österrikes största flygplats och ligger cirka 18 kilometer utanför centrala Wien. År 2012 var där mer än 22 miljoner passagerare som flög till eller från Wiens flygplats.

Flygplatsen har 3 terminaler för avgående flyg och en terminal för ankommande flyg. Terminal 1, 2 och ankomstterminalen ligger tillsammans och är lätta att transportera sig mellan. Terminal 1A ligger på andra sidan vägen av de andra terminalerna.

Min rekommendation är att boka en Shuttlebuss med till exempel Hoppa. Det är väldigt bekvämt och tar er från flygplatsen hela vägen till hotellet. Ni behöver alltså inte gå massa med väskor och försöka leta upp ert boende. 

Tåg
Det går ett tåg som kallas CAT (City airport train) nån-stop mellan flygplatsen och Wien Mitte station i centrala Wien. Tåget tar endast 16 minuter och kostar 12 Euro. Biljett köper man i en speciell maskin i ankomsthallen på flygplatsen.

Tåget avgår från flygplatsen klockan 06.06 och sen 6 minuter och 36 minuter över varje hel timme fram till klockan 23.36.

Från centrum avgår tåget 05.36 och sen 6 minuter och 36 minuter över varje hel timme fram till 23.06.

Man kan även åka Schnellbahn (S-Bahn) som är ett billigar tåg mellan flygplatsen och Wien Mitte station. Tåget tar cirka 25 minuter och kostar 4.20 Euro. Biljett till S-Bahn köper man i maskiner på perongen.

Tåget avgår från flygplatsen klockan 04.53 och sen ungefär en gång i halvtimmen fram till klockan 00.17.

Från centrum avgår tåget klockan 04.30 och sen ungefär en gång i halvtimmen fram till klockan 23.45.

Buss
Vienna Airport Lines har 3 linjer till olika ställen i Wien.

Vienna Airport Lines till Morzinplatz/Schwedeplatz avgår dygnet runt på båda håll. Den avgår som mest en gång i halvtimmen och lite mer sällan på natten. Resan tar cirka 20 minuter och kostar 8 Euro.

Vienna Airport Lines till Wien Kaisermuhlen och Wien Donauzentrum avgår från flygplatsen klockan 07.10 och sen 10 minuter över varje hel timme till klockan 20.10. Den stannar även på Donaumarina, Stadion och Julius-Payer-Gasse.

Från Donauzentrum avgår bussen 05.58 och sedan 2 minuter i varje hel timme till klockan 18.58. Resan tar cirka 40 minuter och kostar 8 Euro.

Vienna Airport Lines till Meidling och Westbahnhof avgår från flygplatsen klockan 06.05 och sedan en gång i halvtimmen fram till 00.04.

Från Westbahnhof avgår bussen klockan 05.10 och sedan en gång i halvtimmen fram till klockan 23.10. Resan tar cirka 45 minuter och kostar 8 Euro.

Postbus linje 373 går mellan flygplatsen och Wien Simmering via bland annat Fischamend bahnhoff, Enzerdorf och Rauchenwarth. För mer info om denna buss finner ni en länk nedan.

Postbus linje 373

Postbus linje 572 går mellan Wien Simmering och Neusiedl am See Haupplatz via flygplatsen. För mer info om denna buss finns en länk nedan.

Postbus linje 572

Eurolines har en buss från Wiens flygplats till Bratislava i Slovakien. Nedan finns en länk för mer info.

Eurolines till Bratislava

Postbus har en buss från Wiens flygplats till Bratislava i Slovakien. Nedan finns en länk för mer info.

Postbus till Bratislava

Eurolines har en buss från Wiens flygplats till Budapest i Ungern. Nedan finns en länk för mer info.

Eurolines till Budapest

Student Agency har en buss från Wiens flygplats till Prag i Tjeckien. Nedan finns en länk för mer info.

Student Agency till Prag

Shuttlebuss
Man kan boka så kallad shuttlebuss som innebär att man köper en plats i en minibuss. Sedan blir man körd till önskad adress. Till exempel Hoppa erbjuder denna tjänst.

Taxi
Taxi finns utanför ankomsthallen på flygplatsen. En taxi till centrala Wien kostar mellan 30 och 35 Euro. Man kan boka taxi i informationsdiskar i ankomsthallen och betala ett fast pris eller bara gå ut och fånga en taxi som då kör med taxameter.

Hyrbil
Det finns en del olika företag som hyr ut bilar på flygplatsen. Bland annat Budget, Avis, Hertz, sixt och Europcar. Centret för biluthyrning nås enkelt via en gångväg.

För bästa pris kolla med Holiday Autos som söker bland alla världens stora hyrbilsföretag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar