20 juni 2013

Till och från Prags flygplats

Till och från Prags flygplats, här hittar ni tips!

Prags flygplats ligger cirka 10 kilometer utanför stadens centrum. Den har årligen cirka 12 miljoner passagerare.

Min rekommendation är att boka en Shuttlebuss med till exempel Hoppa. Det är väldigt bekvämt och tar er från flygplatsen hela vägen till hotellet. Ni behöver alltså inte gå massa med väskor och försöka leta upp ert boende.

Buss
Buss 119 kör mellan flygplatsen och Dejvicka där tunnelbana linje A knyter samman. Det är sedan lätt att ta tunnelbanan till olika ställen i Prag. Bussen tar ungefär 25 minuter.

Buss 100 kör mellan flygplatsen och Zlicin där tunnelbana linje B knyter samman. Det är sedan lätt att ta tunnelbanan till olika ställen i Prag. Bussen tar ungefär 18 minuter.

Buss 179 kör mellan flygplatsen och Nove Butovice där tunnelbana linje B knyter samman. Det är sedan lätt att ta tunnelbanan till olika ställen i Prag. Bussen tar cirka 45 minuter.

Airport Express kör mellan flygplatsen och Prags centrala tågstation. Härifrån går det ta tåg till en mängd ställen runt om i landet. Det går även att hoppa på tunnelbana linje C här för vidare transport i Prag. Bussen till tågstationen tar ungefär 35 minuter.

Biljetter till bussarna köper man i ankomsthallarna på de båda terminalerna, i automater på busshållplatserna eller direkt från busschauffören. Tänk på att ha kontanter om ni inte köper biljetterna i ankomsthallarna. Nedan finner ni en länk med karta över Prags transportsystem.

Prags Transportsystem

Asiana har en långdistansbuss till Florenc, Karlovy Vary och Brno. Bussen avgår från terminal 1.

Shuttlebuss
Man kan boka så kallad shuttlebuss som innebär att man köper en plats i en minibuss. Sedan blir man körd till önskad adress. Till exempel Hoppa erbjuder denna tjänst.

Taxi
Taxi finns utanför båda terminalerna. Var försiktig då chaufförerna har rykte om att ta överpris. Be dem använda taxameter. En resa till centrala Prag bör kosta 600-900 CZK och ta mellan 20 och 30 minuter. Välj om möjligt flygplatsens officiella taxibolag AAA Radiotaxi eller FIX Taxi.

Hyrbil
Uthyrningsfirmorna håller till i parkeringshus C utanför Terminal 1.Det finns en del olika företag som hyr ut bilar på flygplatsen. Bland annat Budget, Avis, Europcar, Hertz och Sixt.

För bästa pris kolla med Holiday Autos som söker bland alla världens stora hyrbilsföretag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar