13 november 2013

Frankfurts flygplats till Frankfurt

Frankfurts flygplats till Frankfurt, här hittar ni tipsen!

Frankfurts flygplats ligger cirka 12 kilometer utanför stadens centrum. Det är Europas tredje största flygplats räknat i resenärer med sina ungefär 50 miljoner resenärer per år. Flygplatsen består av 2 terminaler och en till håller på att byggas.

Min rekommendation är att boka en Shuttlebuss med till exempel Hoppa. Det är väldigt bekvämt och tar er från flygplatsen hela vägen till hotellet. Ni behöver alltså inte gå massa med väskor och försöka leta upp ert boende. 

Tåg
Det finns två tågstationer på flygplatsen. En där vanliga regionaltåg går ifrån som heter Regionalbahnhof och en där långdistans- och snabbtåg går ifrån som heter Fernverkehrbahnhof.

Linje RE55 går från flygplatsen till Hanau via Frankfurt Süd och Offenbach. På stationen Frankfurt Süd finns det möjlighet att byta till tunnelbana som tar er till olika ställen i Frankfurt.

Linje RE80 går från flygplatsen till Frankfurts Central station via Niederrad.

Linje S8 och S9 går från flygplatsen till Hanau via Stadion, Niederrad, Central stationen, Hauptwache, Konstablerwache, Ostendstrasse, Mühlberg, Kaiserlei, Ledermuseum, Markplatz, Offenbach Ost, Mülheim, Dietesheim och Hanau-Steinheim.

Central stationen, Hauptwache och Konstablerwache är stora stationer där det går byta till en mängd olika tunnelbanelinjer.

Karta över Frankfurts tåg och tunnelbana

Det går att ta sig till en del städer i närheten med tåg direkt från flygplatsen. Annars kan man åka in till Centralstationen i Frankfurt där det går tåg till stora delar av Europa. För mer information om långdistanståg hänvisar jag till tågföretaget Bahns hemsida.

Bahn

Buss
Det går en hel del bussar till och från flygplatsen. Till centrala Frankfurt tar det ungefär 30 minuter med buss. Biljetter köper man av chauffören. Nedan finns en lista med bussnummer och var de går.

Airliner - till Dramstadt, avgår från terminal 1 hållplats 14 samt terminal 2 utanför hall E, dörr 8.

Linje 61 - till Stadion och Frankfurt Südbahnhof, avgår från terminal 1 hållplats 16 samt terminal 2 utanför hall E, dörr 8.

Linje 651 - till Neu Isenburg och Obertshausen, avgår från terminal 1 hållplats 17.

Linje N7 - till Frankfurt Konstablerwache, avgår från terminal 1 hållplats 18.

Linje 62 - till Schwanheim, avgår från terminal 1 hållplats 18 samt terminal 2 utanför hall E, dörr 8.

Linje OF67 - till Neu Isenburg och Sprendlingen, avgår från terminal 1 hållplats 19.

Linje OF64 - till Buchschlag, Sprendlingen och Offenthal, avgår från terminal 1 hållplats 20.

Linje N81 - till Raunheim/Rüsselsheim, avgår från terminal 1 hållplats 20.

Linje 58 - till Frankfurt Höchst och Eschborn, avgår från terminal 1 hållplats 21.

Linje N81 - till Konstablerwache, avgår från terminal 1 hållplats 21.

Linje 73 - till Kelsterbach, avgår från terminal 1 hållplats 22.

Linje 72 - till Kelsterbach, Rüsselsheim och Bischofsheim, avgår från terminal 1 hållplats 22.

Linje 752 - till Walldorf, Mörfelden och Rüsselsheim, avgår från terminal 1 hållplats 24.

Linje 751 - till Walldorf, Mörfelden och Dramstadt, avgår från terminal 1 hållplats 24.

Shuttlebuss
Man kan boka så kallad shuttlebuss som innebär att man köper en plats i en minibuss. Sedan blir man körd till önskad adress. Till exempel Hoppa erbjuder denna tjänst.

Taxi
Det finns taxis på flygplatsen dygnet runt. En taxi till centrala Frankfurt kostar mellan 20 och 30 Euro och tar cirka en halvtimme.

Tar ni taxi till flygplatsen så berätta för chauffören vilket flygbolag ni flyger med så släpps ni av så nära er incheckning som möjligt.

Hyrbil
Det finns en del företag som hyr ut både från terminal 1 och terminal 2. Några av företagen som hyr ut bil på Frankfurts flygplats är Avis, Budget, Europcar, Hertz, National och Sixt.

För bästa pris kolla med Holiday Autos som söker bland alla världens stora hyrbilsföretag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar