23 november 2016

Cancun flygplats till Cancun

Cancun i Mexiko är ett riktigt semesterparadis! Här hittar ni tips på hur ni kan ta er från Cancun flygplats till Cancun eller Playa del Carmen.

Min rekommendation är att boka en Shuttlebuss med till exempel Hoppa. Det är väldigt bekvämt och tar er från flygplatsen hela vägen till hotellet. Ni behöver alltså inte gå massa med väskor och försöka leta upp ert boende. 

Buss
Där är allmänna bussar från Cancun flygplats till Cancun centrum och Playa del Carmen. Bussen till Cancun avgår varje timme från klockan 08.10-20.00. Resan tar 35 minuter och kostar 4 USD.

Till Playa del Carmen avgår bussen klockan 10.50, 11.30, 12.30, 13.20, 14.50, 15.35, 16.20, 17.10, 18.00 och 19.00. Resan tar 65 minuter och kostar 10 USD.

Taxi
Man kan inte komma till flygplatsen och bara gå ut och ta en taxi på Cancun flygplats. Detta måste förbokas vilket man kan göra inne på terminalen. Detta är dock väldigt dyrt.

Transfer Cancun flygplats
Man kan köpa plats i en delad transfer. Det innebär att man blir körd till sitt hotell men transfern stannar på flera ställen. Det är mycket billigare än taxi. Det innebär att man delar en buss/minibuss men blir körd till valfri adress. Man kan även boka privat transfer. Till exempel Hoppa transfer erbjuder denna tjänst.

Hyrbil
Planerar man att hyra bil kan man göra det från en rad firmor på flygplatsen. Tänk på att jämföra villkoren hos de olika operatörerna.

För bästa pris kolla med Holiday Autos som söker bland alla världens stora hyrbilsföretag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar