19 november 2015

Phuket flygplats till Phuket

Phukets flygplats till Phuket, Patong med mera - här hittar ni tips

Phukets flygplats är mycket vältrafikerad och en favorit att flyga till för oss svenskar som ska på Thailandssemester! Från Phuket kan man nå många härliga ställen i södra Thailand. Eller vad sägs om Phi-Phi öarna, Koh Samui, eller svensk stället Koh Lanta.

Min rekommendation är att boka en Hoppa transfer. Det är väldigt bekvämt och tar er från flygplatsen hela vägen till hotellet. Ni behöver alltså inte gå massa med väskor och försöka leta upp ert boende. 

Buss Phuket flygplats till Phuket
Det finns några få allmänna bussar från flygplatsen men med tanke på hur invecklat det är och hur billiga andra alternativ är så är detta något jag absolut inte rekommenderar.

Minibuss Phukets flygplats till Phuket/Patong/Karon mfl
Det finns minibussar som väntar och fylls upp efterhand. När en är full så kör den. Detta är ett prisvärt alternativ om man är på riktigt låg budget. Nackdelen är att man kanske blir sist att bli avsläppt och kan då behöva åka runt i Phuket ett tag. En annan sak att ha i åtanke är att de gärna kör omvägar och försöker luras att köpa fler och mycket dyrare biljetter.

En plats i minibuss kostar cirka 200 Baht men rapporter från andra turister säger att innan de kommit fram har de betalt över 1000 Baht.

Är ni inte på en extremt liten budget så undvik även detta alternativ.

Transfer Phukets flygplats till Phuket/Patong/Karon mfl
Det absolut bästa alternativet är att boka en transfer innan ni anländer till flygplatsen. Då står någon och väntar på er på flygplatsen och ni riskerar inte att bli lurade.

Hoppa transfer erbjuder transfer mellan Phuket flygplats och Phuket, Patong samt andra ställen i närheten. En enkel resa från Phuket flygplats till Phuket/Patong kostar cirka 170 kr för upp till 3 personer. Tur och retur kostar det cirka 340 kr för upp till 3 personer.

Är ni mer än tre personer erbjuder de även minibuss som blir väldigt billigt per person. En minibuss för upp till 8 personer kostar cirka 1000 kr tur och retur.

Taxi Phuket flygplats till Phuket
Taxi från Phukets flygplats hittar ni till höger när ni går ut från terminalen. Se till att de använder taxametern eller bestäm pris innan. En taxi från Phuket flygplats till Phuket ska kosta cirka 170 kr.

Här finns det även rapporter om att taxin kör till ett kontor där de försöker övertala er att byta hotell på grund av diverse anledningar. Gå inte på det, de gör det bara för de får provision från hotellet de försöker sälja in.

Hyrbil Phuket flygplats
Det finns en del företag som hyr ut bilar på Phukets flygplats. Ni hittar företagen utanför gaten på inrikesterminalen. Välj ett större etablerat företag för att slippa problem.


För bästa pris kolla med Holiday Autos som söker bland alla världens stora hyrbilsföretag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar