6 mars 2013

Till och från Kastrup

Till och från Kastrup, här hittar ni tips!

Kastrup ligger endast 8 kilometer utanför Köpenhamns Centrum och bara 35 kilometer från Malmös Centrum. Flygplatsen har 3 terminaler som man kan gå mellan men det finns även en gratis transferbuss mellan terminalerna.

Då terminalerna ligger tätt tillsammans och är lätta att gå mellan delar jag inte upp det terminal för terminal.

Min rekommendation är att boka en Shuttlebuss med till exempel Hoppa. Det är väldigt bekvämt och tar er från flygplatsen hela vägen till hotellet. Ni behöver alltså inte gå massa med väskor och försöka leta upp ert boende. 

Tåg
Tågstationen finns under ankomsthallen till terminal 3.

Det går tåg från flygplatsen till centrala Köpenhamn var tionde minut från klockan 05.00 till klockan 01.00. På natten går det en gång i timmen. Det tar ungefär 20 minuter till Köpenhamns centrum.

Det går ta tåget över bron till Malmö var tjugonde minut från klockan 05.00 till klockan 01.00. Därefter går det en gång i timmen. Resan till Malmö tar cirka 20 minuter. Från Malmö är det sedan enkelt att åka vidare med tåg till många städer i Sverige.

För mer info om tågen rekommenderar jag Skånetrafikens hemsida.

Skånetrafiken

Buss
Buss 5A går från flygplatsen till Skottegaarden, Sundbyvester plads, Amagerbro st., Central stationen, City Center, Norreport st., Norrebro st., Bellahoj, Husum Torv.

Bussen går var 5-10 minut från klockan 04.53 till klockan 00.40.

Buss 35 går mellan flygplatsen och Dr Byen st. Den stannar även på bland annat Dragör Stationsplads, Store Magleby, Amagerhallen och Irlandsvej.

Måndag till fredag avgår första bussen 05.31 och sista klockan 23.44. Den går som mest 3 gånger i timmen. På lördagar och söndagar går första bussen klockan 05.44 och sista klockan 23.44. På lördagar går bussen som mest 2 gånger i timmen och söndagar går den 16 minuter i varje hel timme.

Buss 36 från flygplatsen förbi Korsvejens skole, Tårnby St. och Nöragersmindevej.

Måndag till fredag avgår den som mest 3 gånger i timmen från klockan 05.38 till klockan 00.24. På lördagar går bussen som mest 2 gånger i timmen från klockan 06.05 till klockan 00.24 och på söndagar går bussen en gång i timmen från klockan 06.24 till klockan 00.24.

Nedan finns en länk för mer info om ovanstående bussar. (På danska)


Buss 888 går mellan flygplatsen och Århus. Nedan finns en länk med mer info om buss 888. (På danska)


Gråhundbuss linje 999 kör från centrala Köpenhamn via Kastrup till Centrala Malmö. Den stannar även i Bunkeflo, på Hyllie (Emporia), Stadiongatan och Malmö Centrum (Gustav Adolfs torg).

Resan kostar 80 kronor för enkel resa och 120 kronor för en en dagars returbiljett.


Nettbuss som går mellan Kastrup och Oslo. Från Kastrup går den förbi i tur och ordning Malmö, Lund, Helsingborg, Göteborg, Uddevalla, Tanum, Sarpsborg, Moss och till slut Oslo.

Bussen avgår på olika tider och alla bussar stannar inte i alla städer. Nedan finns länk till tidtabell och deras hemsida för att boka biljett.


Swebuss har en del linjer till och från städer i Sverige.

Swebuss 820 går mellan flygplatsen och Oslo. Den stannar även i Malmö, Göteborg och Uddevalla.Bussen avgår fem gånger om dagen.

Swebuss 832 går från flygplatsen till Stockholm via Malmö, Helsingborg, Ljungby, Jönköping, Odeshög, Linköping, Norrköping och Nyköping. Bussen avgår två gånger om dagen och tar cirka nio timmar.

Swebuss 834 går också mellan Kastrup och Stockholm fast via Malmö, Helsingborg, Lund, Kristianstad, Ronneby, Karlskrona, Kalmar och Norrköping. Bussen avgår 1-2 gånger om dagen och tar cirka 5.5 timme till Kalmar och 12 timmar till Stockholm.

För mer info om Swebuss bussar finns en länk nedan.


Shuttlebuss
Det finns så kallad shuttlebuss till och från flygplatsen. Det innebär att man köper en plats, oftast i en minivan, och blir körd till önskad adress. Nackdelen är att de andra som också åker med kanske ska på andra ställen och det kan då ta en del tid. Till exempel Hoppa erbjuder denna tjänst.
Taxi
Taxi till centrala Köpenhamn kostar cirka 200 danska kronor och tar ungefär 20 minuter. Det finns taxi utanför alla terminaler.

Där är en speciell taxikö utanför terminal 3 för taxi till Sverige.

Hyrbil
Där är en del hyrbilsföretag som har informationsdisk mellan terminal 2 och 3. De som hyr ut därifrån är Budget, Avis, Sixt, Europcar och Hertz.

För bästa pris kolla med Holiday Autos som söker bland alla världens stora hyrbilsföretag.

Avis, Europcar och Hertz har även informationsdisk på terminal 1.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar